VIMIL – ett stöd i sorgen

Vi ställde några frågor till Annette Nordgren som är kontaktperson i VIMIL (Region Syd). Anette är en 4 barns-mamma som råkade ut för det värsta en förälder kan göra och det är att mista ett av sina barn, 2002. Idag är Annette medlemsansvarig i föreningen samt kontaktperson sen 5 år tillbaka. Hon är oftast den första kontakten med en ny medlem, eller någon annan som ringer till VIMILs telefon.

Vad är VIMIL?

VIMIL är en blandförening för oss alla som mist en älskad person, det kan vara partner, förälder, barn, syskon, vän, vännina, arbetskamrat…etc. Vi som driver föreningen vet alla vad sorg är, för vi är alla drabbade på ett eller annat vis. Genom detta så har vi verkligen förståelse för vad man råkar ut för i vardagen tex: svårt att få stöd av samhället då sorg inte klassas som någon sjukdom, vilket det verkligen borde gjorts. Många far verkligen illa då ingen hjälp kan fås, eller inte räcker till som erbjuds.

Vilka står bakom VIMIL?

Vår förening jobbar som stödgrupp till medlemmar, vi arbetar som påtryckningsgrupp i samhället, där vi driver aktuella frågor och att förändra samhället till det bättre, samt jobbar vi för att vara en kunskapsbank där vi samlar information, erfarenheter och kunskap som behövs och som är svår att få tag på. Försöka experter och specialkompetens till organisationen såsom advokater, psykologer, präster etc.

Sorg kan upplevas som oändlig och omöjlig att “stänga av”, hur kan VIMIL vara ett stöd?

Sorg är ingenting som går över men att ge och få stöd så försöker man att anpassa sig tillbaka till vardagen igen, fast på ett annat sätt. Många kallar VIMIL för livlinan och det kan vara så att man behöver den i många år innan man är redo igen.

Hur kommer man i kontakt med er?

VIMIL kommer man i kontakt med via hemsidan www.vimil.se  där kan man kika runt på vad vi kan erbjuda, där kan man också anmäla sig som medlem. Undrar man över något om oss så finns det en telefon 0767-142199.