Om oss

Vad händer när någon dör?
Vad är egentligen döden?
Vad kostar en begravning och vem ärver vad?

Begravningsportalen.se är en oberoende kostnadsfri tjänst där alla som vill eller behöver kan få hjälp och information om vad man gör när en anhörig går bort. Man kan söka efter lokala begravningsbyråer, jurister, blomsterhandlare och stenhuggerier. Man kan hitta information om hela begravningsprocessen, hur man kan förbereda sig, vart man kan vända sig för att få hjälp m.m. Det finns också ett forum där man kan ställa frågor, hämta stöd från andra i samma situation, få ut sina känslor och saknad eller bara diskutera livets och dödens alla gåtor.

 

Begravningsportalen.se skapades för att ge information om ett ämne som länge har varit tabubelagt, vi vill öppna upp för dialog runt ämnet döden och ta bort den rädsla samt de fördomar som många idag känner inför något som är lika naturligt som livet självt.
Vi har samlat (och fortsätter att samla) information för att ge besökare en bred bild av ämnet. Allt på en och samma plats. Vi vill också ge möjlighet för aktörer inom branschen att marknadsföra sig på internet.

 

Begravningsportalens syften och tjänster

  • Oberoende och kostnadsfri information till våra besökare
  • Samlingsplats för besökare med tankar kring livet och döden
  • Möjlighet för företag inom begravningsbranschen att exponera sig genom annonsplatser och via vår sökmotor
  • Öppna upp för samtal kring döden
  • Plats för besökare och branschfolk att träffas via vårt allmänna forum
  • Samlingsplats för branschfolk via vårt kundforum